Ervaringen


Patiënten aan het woord

Borstkanker & Homeopathie
RH te W: Op aanraden van een goede vriendin ben ik bij Lucas terecht gekomen. Na ons eerste telefoongesprek wist ik meteen dat hij degene was waar ik moest zijn. Ik voelde mij namelijk bijzonder goed gehoord en hoefde weinig toelichting te geven (iets wat ik tot dan toe niet of nauwelijks was tegengekomen). De klik was er van mijn kant dan ook meteen.

Deze vertrouwensband op gevoelsniveau is voor mij het allerbelangrijkst in de relatie tussen behandelaar en cliënt/ patiënt.

Ik wil iedereen Lucas aanbevelen, die op zoek is naar een behandelaar met goed zicht en gevoel voor jou als mens in het geheel. En die ook niet terug schrikt om zichzelf en zijn kijk in te brengen. Om vervolgens in goed overleg een behandelplan uit te stippelen.

ITP & Homeopathie
RM te L: Bij mij is ITP* geconstateerd. Omdat ik geen Prednison wil gebruiken en toch wil herstellen heb ik Lucas gevraagd of hij mij kan helpen. Hier kwam een volmondig JA op.
Ik ben onder behandeling bij de internist en de huisarts. Regelmatig wordt er bloed geprikt om de bloedplaatjes te tellen. Voor mij is het belangrijk om deze check te hebben omdat het feitelijk aangeeft hoe het met de ITP is.

Na ruim een half jaar werd de vermoeidheid minder die met ITP gepaard gaat en daardoor ben ik ook weer gaan sporten en gaan afvallen. Want ondertussen was ik ook dikker geworden en kreeg ik het vermoeden dat er meer in mijn lijf niet meer goed samenwerkt.
Lucas gaf me de aandacht die bij me past. Hij stond stil bij me. Ook door vragen die Lucas stelt over de betekenis voor mij van een auto-immuunziekte.

De bloedplaatjes hebben na 10 maanden een goede waarde.
Naast de middelen die hun werk doen is het fijn dat er aandacht komt voor jou als totaal mens.  Ik hou van het holistische kijken en samen op zoek gaan, in gelijkwaardigheid, naar herstel.

Ik beveel Lucas aan bij anderen; ook voor andere kwalen en kwaaltjes.
* ITP staat voor Idiopathische trombocytopenische purpura. Bij ITP neemt het aantal bloedplaatjes af doordat het afweersysteem deze vernietigt.