Over homeopathie

Over ziekte en gezondheid
Als het lichaam fysiek en mentaal-emotioneel in balans is er sprake van gezondheid. De levenskracht zorgt ervoor dat ieder mens zonder belemmeringen kan leven, beleven en functioneren.
Als de levenskracht uit balans is, worden er symptomen geproduceerd wat we herkennen als een ziekte of als klachtenbeeld. Ziekte is niets anders dan het kenbaar maken van het lichaam dat er op een bepaald gebied onbalans is.

 

Hoe werkt homeopathie
Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij het herstelvermogen waar ieder mens  over beschikt, op milde wijze wordt gestimuleerd. Het herstelvermogen is in staat om bij een kleine onbalans te zorgen dat lichaam of geest weer herstelt. Bij een onbalans die niet op eigen kracht hersteld kan worden, stimuleert het homeopathisch middel de genezing. Hierdoor is een doeltreffend, zacht en duurzaam herstel mogelijk.
Tijdens een behandeling met klassieke homeopathie kijken we samen naar wat zich heeft afgespeeld in jouw leven en hoe de klachten zijn ontstaan. De weg terug naar gezondheid is een uitnodiging aan jouw herstelvermogen om onbalans om te zetten naar balans.
Iedere persoon is anders, de behandeling is dan ook individueel afgestemd. Iedere patiënt is uniek!

 

Bij welke klachten
Klassieke homeopathie is een therapie die uitstekend is toe te passen bij acute en chronische klachten van uiteenlopende aard. De klachten kunnen zowel op fysiek als mentaal-emotioneel gebied ontstaan en bestaan.
Vaak wordt er hulp gezocht als zich een probleem voordoet. Toch voelt men zich in een eerder stadium vaak al uit balans en daardoor niet optimaal functionerend of zien ouders dat hun kind niet lekker in zijn vel zit. Op dat moment kan homeopathie al iets betekenen. Bijtijds homeopathisch behandelen van klachten helpt deze in een vroeg stadium te genezen, waardoor ernstigere ziekten voorkomen kunnen worden. Klassieke homeopathie werkt op deze manier preventief.

Bij een acute (plotselinge) klacht, bijvoorbeeld griep of na een val van de trap, werken homeopathische middelen heel snel. Chronische ziekten zoals allergieën, migraine, psoriasis of reuma vragen vaak meer tijd. Gaandeweg de behandeling van een chronische klacht is verbetering van de symptomen goed merkbaar en zal een lagere frequentie van middeleninname kunnen volgen. Rondom zwangerschap en bevalling kan klassieke homeopathie heel goed ondersteuning bieden.
Het is geen probleem om homeopathische behandeling te combineren met andere therapieën of met een reguliere behandeling.

 

Homeopathische middelen
Homeopathische middelen zijn natuurlijke, diervriendelijke middelen en zijn niet belastend voor het lichaam. Ze hebben geen bijwerkingen en zijn eenvoudig in te nemen.
Homeopathische middelen geven een milde prikkel, waarmee het herstelvermogen op een natuurlijke manier gestimuleerd wordt, zodat ziekte kan worden omgezet in herstel.

De voorgeschreven middelen roepen bij een gezond mens bepaalde symptomen op, welke bij een ziek mens worden weggenomen. Door het middel sterk te verdunnen en krachtig te schudden krijgt het zijn geneeskrachtige werking. Herstel met homeopathische geneesmiddelen is dus mogelijk omdat er overeenkomst is tussen het ziektebeeld van de patiënt en de kenmerken van het homeopathische geneesmiddel.
Door op het totaalbeeld van de klacht een passend homeopathisch middel voor te schrijven wordt de balans hersteld.


Homeopathische middelen kunnen prima naast reguliere middelen gebruikt worden
Homeopathische middelen zijn niet verslavend
Homeopathische middelen zijn niet getest op dieren
Homeopathische middelen bevatten geen chemische synthetische bestanddelen
Homeopathische middelen werken daar waar het nodig is en geven geen bijwerkingen

De wet
Wettelijk is geregeld dat alleen artsen mogen ‘behandelen’. Dit houdt in dat klassiek homeopaten geen medische diagnose mogen stellen. Hiervoor verwijs ik je door naar de huisarts. Waar op deze website over ‘behandeling’ wordt gesproken wordt de homeopathische behandeling bedoeld. Deze is gericht op het stimuleren van het herstelvermogen en is daarmee niet vergelijkbaar met een behandeling zoals deze wordt uitgevoerd door een regulier arts.